росія не повернула в Україну тіло журналістки Вікторії Рощиної

В рамках обміну 18 жовтня, росія не повернула в Україну тіло журналістки Вікторії Рощиної, яка загинула у російському полоні

Про це повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко у коментарі Суспільному.

“Саме 18-го числа тіло Вікторії передане в рамках репатріації не було. Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими робить все можливе і неможливе для того, щоб ми змогли отримати всі відповіді на питання, які всіх в нашому суспільстві хвилюють”, – сказав Яценко.

Він також зазначив, що наразі зарано говорити про причини смерті журналістки, зокрема чи були до неї застосовані тортури.

“Почалася робота відразу після повідомлення про смерть Вікторії Рощиної щодо репатріації тіла. Ця робота ведеться. На жаль, це все залежить від протилежної сторони, тому точної дати репатріації, ми сказати, на жаль, не можемо”, – додав Яценко.

Представник Координаційного штабу також наголосив, що російська сторона може затягувати репатріацію, щоб приховати сліди ймовірного злочину.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар