Сі Цзіньпін наказав підвищити бойову готовність китайських військ

Після початку військових навчань поблизу Тайваню лідер Китаю Сі Цзіньпін наказав інтенсифікувати підготовку військ і підвищити бойову готовність у всіх підрозділах.

Про це Сі Цзіньпін сказав під час інспекції бригади ракетних військ армії Китаю в четвер, повідомляє китайське агентство Xinhua.

Сі Цзіньпін закликав ракетні війська стратегічного призначення країни зміцнювати свій стримуючий і бойовий потенціал і рішуче виконувати завдання, покладені на них партією і народом.

Виступаючи з промовою, лідер Китаю наголосив на важливості збереження абсолютного керівництва партії над збройними силами.

“Сі зажадав інтенсифікувати підготовку військ і підвищити бойову готовність у всіх підрозділах, а також поліпшити бойові можливості, щоб ефективно захищати національну стратегічну безпеку і ключові інтереси”, – пише державне агентство.

Він також наголосив на необхідності посилення цілеспрямованої підготовки з використанням нового обладнання, нових навичок і нових методів ведення бою, поліпшення підтримки і систематичного посилення бойових можливостей.

14 жовтня китайські військові розпочали новий раунд військових навчань поблизу Тайваню, заявивши, що це попередження “сепаратистським діям сил, що виступають за незалежність Тайваню”, і не назвавши дати їх завершення, що викликало засудження з боку уряду Тайбея.

Реклама

Залишити коментар