Шахраї ошукали буковинців на суму понад 28 тисяч гривень

Під приводом продажу товарів на одній з інтернет-платформ аферисти виманили кошти у двох жителів Вижницького району. Поліціянти Чернівецької області вкотре нагадують про необхідність бути пильними та остерігатися шахраїв, які в будь-який спосіб намагаються виманити ваші гроші.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 15 жовтня, із заявою про шахрайство до відділення поліції №1 (Путила) Вижницького РВП звернувся 33-річний житель с. Розтоки. Заявник розповів, що знайшов в інтернеті оголошення про продаж музичного інструмента, який хотів придбати. Буковинець обговорив з нібито продавцем умови покупки, після чого отримав накладну на своє ім’я в одному із поштових відділень. Надалі автор оголошення повідомив, що потрібно оплатити товар та надав реквізити на які буковинець перерахував 15 тисяч гривень. Після цього зв’язок з продавцем обірвався, а чоловік зрозумів що його ошукали шахраї.  

В аналогічну шахрайську пастку потрапив 26-річний житель с. Лукавці Вижницького району. Намагаючись придбати в інтернеті ноутбук буковинець втратив з банківської картки понад 13 тисяч гривень, які самостійно перерахував на рахунок нібито продавця як оплату за товар. 

Відомості про вказані факти шахрайства поліціянти внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці застерігають громадян не довіряти продавцям в інтернеті. Під час онлайн-покупок почитайте відгуки на сторінці, перевірте контактний номер через мобільні застосунки, візьміть за правило «не здійснювати передоплат». 

Якщо ви все ж таки стали жертвою аферистів — одразу телефонуйте на спецлінію «102».

Реклама

Залишити коментар