Шахраї ошукали буковинців на суму майже 50 тисяч гривень протягом

14 жовтня цього року четверо заявників стали жертвами шахрайських дій невідомих осіб. Використовуючи різні схеми виманювання грошей, фігуранти заволоділи персональними даними та реквізитами банківських рахунків, відтак – зняли з них кошти. Поліціянти закликають буковинців бути обачними і нагадують про дотримання кібербезпеки. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора 67-річний чернівчанин під приводом оформлення грошової допомоги  самостійно перерахував невідомій особі 11 900 гривень.

За аналогічною шахрайською схемою 12 тисяч гривень позбулася 54-річна жителька с. Подвірне. Невідома особа отримала доступ до мобільного застосунку заявниці та зняла звідти кошти.

До 36-річної жительки обласного центру надійшло смс з проханням позики грошей. Жінка самостійно перерахувала 15 тисяч гривень на банківські  реквізити невідомої людини.

З рахунку 36-річного жителя с. Припруття шахраї за допомогою електронно-обчислюваної техніки зняли 10 тисяч гривень.

За цими фактами поліціянти внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Загальна сума коштів, які виманили шахраї у буковинців протягом минулої доби, становить майже 50 тисяч гривень. 

Тривають досудові розслідування. 

Правоохоронці нагадують громадянам про те, що не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та розголошувати свої персональні дані, до яких належать: 

  • термін дії банківської картки;
  • PIN-код;
  • слово-пароль; 
  • cvv2-код.

Також поліціянти закликають буковинців не довіряти сумнівним дзвінкам чи повідомленням з проханням надати фінансову допомогу стороннім. Спочатку перевірте, чи дійсно ваш родич, чи знайомий потрапив у біду і потребує коштів, особисто поговоріть з ним про це, та не надсилайте гроші на невідомі рахунки. 

Ставтесь уважно та критично до будь-яких пропозицій додаткового заробітку в мережі Інтернет – ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів.

Реклама

Залишити коментар