Двоє буковинок потрапили в шахрайські пастки та втратили з банківських рахунків 50 тисяч гривень

Цього разу аферисти виманили кошти у жительок Чернівецького району пропонуючи додаткову грошову допомогу та купуючи товар на одній із інтернет-платформ. Поліцейські вкотре нагадують буковинцям про необхідність бути пильними і остерігатися шахраїв, які в будь-який спосіб намагаються виманити ваші гроші.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 8 жовтня, із заявою про незаконне заволодіння коштами до Чернівецького райуправління поліції звернулася 32-річна жителька с. Чорнівка. Заявниця розповіла поліцейським, що в одному із месенджерів отримала повідомлення про можливість оформлення додаткової грошової допомоги. Буковинка перейшла за посиланням та ввела конфіденційну банківського інформацію. У подальшому вона отримала сповіщення про перерахування 30 тисяч гривень на невідомі реквізити.

Також в шахрайську пастку потрапила 40-річна жителька с. Дубівці. Буковинка розповіла правоохоронцям, що втратила кошти продаючи товар на одній з інтернет-платформ. Їй написав нібито покупець та надіслав посилання для оформлення замовлення та перерахунку коштів. Заявниця перейшла за фішинговим посиланням та ввела конфіденційну інформацію. У результаті цього з її карткового рахунку зникло 20 тисяч гривень.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар