Велика Британія передала Україні $4,6 млрд на закупівлю сучасної зброї

Велика Британія передала Україні $4,6 млрд на закупівлю сучасного військового обладнання британських виробників.

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

Торговельна місія Великої Британії, сформована з представників Міністерства оборони, Департаменту бізнесу та торгівлі та оборонної торгової асоціації ADS, відвідала Україну для проведення зустрічей з українським урядом та представниками промисловості.

Це останній крок у зростаючих відносинах між оборонно-промисловим сектором Великої Британії та Україною після підписання великої угоди в липні, яка дозволить Україні використовувати потужність британської промисловості шляхом залучення експортного фінансування на суму 3,5 мільярда фунтів стерлінгів для закупівель. подальші військові можливості.

Міжурядова група на чолі з міністром Збройних Сил вирушила до Києва, де торгова місія відвідала Український оборонно-промисловий форум, щоб взяти участь у низці зустрічей та дискусій на форумі.

Під час перебування там міністр обговорив непохитну підтримку Великобританією України до тих пір, поки це буде потрібно, постійно зростаючі відносини між оборонною промисловістю Великобританії та України та обіцянку уряду продовжувати збільшувати інвестиції в нашу власну промисловість, що, у свою чергу, підтримуватиме боротьбу України.

“Поглиблюючи наші зв’язки з оборонною промисловістю України, ми розширюємо власний промисловий потенціал, водночас посилюючи можливості України. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною і будемо надавати підтримку стільки, скільки буде потрібно”, — заявив заступник державного секретаря зі збройних сил Великої Британії Люк Поллард, який очолив торгову місію.

Під час заходу було укладено домовленості з українськими офіційними особами щодо їхніх вимог щодо підтримки комплексної зброї та наземних систем, що дає сигнал промисловості Великобританії щодо типів обладнання, яке їм найбільше потрібно, і щодо якого МО тепер укладатиме контракти з промисловістю Великобританії від імені України .

Реклама