На росії затримали Z-блогера, який критикував владу і “одного дідуся”

У Ставропольському краї рф затримали Z-блогера єґора ґузєнка, який веде телеграм-канал “Тринадцатый” на 305 тисяч підписників.

Про це повідомляє пропагандистське медіа “Медуза” з посиланням ґузєнка на низку телеграм-каналів.

ґузєнко повідомив, що його затримали в Новопавлівську, а поліціянти “коли затримували, ще й лупили”.

“Я вперше приїхав додому, і ось так мене зустріло рідне місто”, – прокоментував він.

Що стало причиною затримання, невідомо. Телеграм-канал “Осторожно, новости” стверджує, що провоєнного блогера-пропагандиста затримали на концерті, присвяченому дню міста Новопавлівська. Судячи з відеозапису, який опублікував канал, ґузєнко кричав і чинив опір.

Згідно з інформацією Telegram-каналу Mash, затримання сталося після того, як ґузєнко почав конфліктувати з поліціянтами через зауваження щодо маски на обличчі.

На початку вересня ґузєнко опублікував у телеграм-каналі кілька відео, на яких розкритикував російську владу.

“Зрадники захопили країну”, – сказав він.

Блогер також говорив, що влада рф “прибирає незручних” і навів як приклад іґоря ґіркіна.

Також ґузєнко, судячи з усього, висловився і про правителя рф владіміра путіна, не називаючи його імені (блогер вимовив фразу “один дідусь”). ґузєнко сказав, що якби 10 років тому цей “дідусь пішов би по-чесному”, то “всієї цієї х…ні б не було”.

Пропагандист заявив, що не боїться переслідування.

“Нас багато, ціла країна, а вас там купка сидите, ви вже старі, скоро повмираєте”, – сказав тоді він.

Пізніше на його каналі з’явився аудіозапис, на якому чоловічий голос повідомив, що “команда” ґузєнка видалила деякі “кружечки”, тому що єґор – “людина-буря, стихія і емоція”. Також на записі заявили, що ґузєнку потрібен “стаціонар”, де будуть “лікувати серйозні болячки”.

“Звісно ж, тринадцятий — це потвора, яка закликала вбивати українців, причому навіть дітей. Тому шкода, що затримали його на Росії”, — зазначив керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко.

Телеграм-канал Astra пише, що ґузєнко воював проти України на Донбасі з 2014 року.

Водночас нещодавно телеграм-канал “Тринадцарый” критикував заяву командира “Ахмату” апті алаудінова, який відмовився визволяти з українського полону мешканців Чечні й порадив їм “змити їхню ганьбу кров’ю” та зробити так, щоб їх убили.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар