кремль каже «надмірно не апелювати» до ядерної доктрини після масованої атаки по росії

У кремлі закликали «надмірно не апелювати» до змін у ядерній доктрині, які дозволяють завдати ядерного удару у відповідь на масовану повітряну атаку по росії, зокрема за допомогою безпілотників.

Про це речник російського лідера дмітрій пєсков сказав російським пропагандистським агентствам ТАСС і «РИА Новости».

У нього запитали, чи є атака 125 дронів по рф, яка сталася напередодні й у якій москва звинуватила Україну, прецедентом для застосування ядерної зброї.

За словами пєскова, оновлення в ядерній доктрині «надзвичайно важливі» й «ухвалено важливі рішення», а проте він закликав «надмірно не апелювати» до змісту документа.

Речник владіміра путіна каже, що “спецоперація (російський пропагандистський термін, який вживають, щоб не визнавати незаконності вторгнення в Україну — ред.) відбувається своїм ходом”, тому «узгодження» з ядерною доктриною шукати не слід.

Він також додав, що всі зміни до доктрини формалізують «у відповідний спосіб».

25 вересня лідер росії владімір путін заявив, що у рф запропонували внести низку уточнень щодо визначення умов застосування ядерної зброї. 

Серед іншого, є умова, за якої росія може розглянути застосування ядерного озброєння вже після надходження перевірених даних про масований старт засобів повітряно-космічного нападу й перетину кордону. Йдеться про стратегічну і тактичну авіацію, крилаті ракети, безпілотники, гіперзвукові та інші літальні апарати.

У Центрі протидії дезінформації пояснювали, що такі оновлення у росії — це “страх перед українською зброєю, яка позбавляє рф стратегічних складів озброєнь, завдає шкоди можливостям путіна продовжувати терор”.

Реклама