На Буковині судитимуть чернівчанина за незаконне придбання, носіння, зберігання та збут вибухових речовин і боєприпасів

Поліцейські Чернівецької області зібрали доказову базу протиправних дій жителя обласного центру, який незаконно придбав і зберігав з метою збуту вибухову речовину, гранати та набої. За скоєне чоловіку відповідно до санкції статті загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

На початку червня цього року співробітники Чернівецького районного управління поліції спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та колегами СБУ викрили протиправну діяльність, раніше судимого за вчинення аналогічного злочину, 33-річного жителя Чернівців. Поліцейські встановили, що чоловік незаконно придбав пластичну вибухову речовину та ручну осколкову гранату Ф1 із запалом, а в подальшому збув вказані боєприпаси місцевому жителю за 14 тисяч гривень.

Працівники поліції, під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта, виявили та вилучили:

  • два шматки пластичної вибухової речовини;
  • гранату РКГ із підривачем;
  • три гранати РГО із запалами;
  • гранату Ф1;
  • мішечок із порохом;
  • понад 90 патронів до вогнепальної зброї.

Слідчі поліції завершили досудове розслідування матеріали якого з обвинувальним актом скерували до суду для розгляду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Чернівецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Реклама

Залишити коментар