На Буковині аферисти ошукали місцевих жителів на понад 141 тисячу гривень

Аферисти, використовуючи різні шахрайські схеми, незаконно привласнюють гроші довірливих громадян. Працівники поліції вкотре наголошують на дотриманні правил онлайн-безпеки, задля збереження ваших заощаджень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 24 вересня, з повідомленням про шахрайство до Чернівецького районного управління поліції звернулася 24-річна містянка. Заявниця розповіла поліціянтам, що у месенджері отримала повідомлення від імені батька з проханням терміново позичити гроші. Чернівчанка без вагань перерахувала на рахунок вказаний в SMS 45 тисяч гривень, а надалі дізналася, що акаунт батька зламали шахраї.

Ще однією жертвою аферистів стала 50-річна жителька Чернівецького району. Буковинка повідомила поліціянтам, що їй зателефонував нібито співробітник банку. Під час розмови, псевдобанкір запропонував допомогу у переведені коштів на більш захищений рахунок. Жінка довірилася невідомому та продиктувала тризначний код з SMS. У результаті чого з її рахунку зникла понад 41 тисяча гривень.

Також цього дня шахраї ошукали 37-річну жительку села Грозинці. Заявниця розповіла правоохоронцям, що їй надійшло повідомлення про грошовий виграш. Буковинка перейшла за фішинговим посиланням та натиснула підтвердження. Внаслідок чого з її банківської картки невідомі особи перерахували майже 36 тисяч гривень.

Кір цього, від шахрайських дій потерпіла 52-річна жителька села Комарівці. Буковинка повідомила співробітникам поліції, що з її рахунку невідомий перерахував майже 20 тисяч гривень.

За вказаними фактами слідчі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти Буковини закликають громадян:

  • не довіряти неперевіреній інформації;
  • не перераховувати гроші на невідомі рахунки;
  • не переходити за підозрілими посиланнями;
  • не вводити конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки на невідомих сайтах;
  • не повідомляти коди-підтвердження отримані в SMS.
Реклама

Коментарі:

Залишити коментар