У Чернівецькому районі поліціянти задокументували надання хабаря правоохоронцям

Житель Заставнівської громади хотів уникнути відповідальності за нетверезе водіння та запропонував правоохоронцям гроші. Відповідно до санкції статті, за спробу підкупу службових осіб чоловіку загрожує позбавлення волі терміном до чотирьох років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Уночі 19 вересня, патрулюючи територію обслуговування, співробітники групи реагування відділення поліції № 3 (м. Заставна) Чернівецького РУП, під час комендантської години, за порушення Правил дорожнього руху, зупинили автомобіль «Mercedes-Benz», під керуванням 40-річного буковинця.

Спілкуючись із кермувальником, поліціянти помітили у нього явні ознаки сп’яніння та запропонували пройти тест на освідування. Буковинець усвідомлюючи, що йому загрожує адмінвідповідальність, за керування автівкою в стані алкогольного сп’яніння, запропонував поліціянтам неправомірну вигоду.

Попри попередження правоохоронців про кримінальну відповідальність, передбачену законодавством за такі дії, чоловік поклав кошти до службового автомобіля. На місце події прибула слідчо-оперативна група цього ж відділення, яка задокументувала правопорушення та вилучила неправомірні кошти у встановленому порядку.

Поліціянти склали на водія адміністративні протоколи за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції внесли відомості про вказане кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Реклама

Залишити коментар