Прем’єр Вірменії припустив вступ країни до ЄС

Голова уряду Вірменії Нікол Пашинян не став виключати, що Вірменія візьме курс на вступ до ЄС, якщо побачить реальні шанси на це.

Про це повідомляє ArmenPress.

“Ні для кого не секрет, що після моєї заяви у Вірменії це питання стало невід’ємною частиною політичного порядку денного: чи Вірменія має офіційно прийняти курс на вступ до ЄС. Але тут треба розуміти, що це не одностороння дія і навіть не двостороння дія. Нам слід бути дуже обережними при формулюванні, щоби не створювати нових розчарувань у нашого народу на шляху вирішення цих проблем. Також необхідно фізично уявити членство Вірменії в ЄС.

Дуже важливі відносини Грузія-ЄС, дуже важливим є розвиток відносин Туреччина-ЄС. І в цьому контексті дуже важливо, як розвиватимуться вірмено-турецькі відносини”, – підкреслив Пашинян.

Він зазначив, що продовження Вірменією демократичного курсу буде наближувати її до ЄС та інших західних партнерів, але не менш важливою для країни залишаються стосунки з сусідами у регіоні.

“Але з іншого боку, за жодних обставин ми не повинні протиставляти нашу демократію нашому регіону та нашій регіональній політиці. Наші майбутні відносини з тим самим ЄС мають бути прозорими. Ба більше, і наміри наших партнерів щодо ЄС мають бути прозорими і таке інше. У принципі, я не можу виключати, що якщо ми побачимо більш-менш реальну можливість стати повноправним членом ЄС, зокрема, утримуючи під контролем можливі загрози, які можуть виникнути цим шляхом, ми не пропустимо цей момент”, – підсумував Пашинян.

Реклама

Залишити коментар