Зеленський вручив відзнаку президента “Національна легенда України”

У четвер, 22 серпня, Володимир Зеленський вручив відзнаку президента “Національна легенда України”: серед нагороджених – спортсмени Ольга Харлан та Олександр Усик, співачка Ніна Матвієнко та американський бізнесмен Говард Баффет

Про це Зеленський повідомив у telegram

“Для мене честь сьогодні нагородити справжніх легенд України. Ми прославляємо всіх тих, хто посилює наших воїнів, посилює їх щоденно та надихає. Це люди, які прославляють Україну, зміцнюючи нашу оборону й надихаючи всіх громадян України”, – заявив президент. 

Нагороди отримали американський бізнесмен Говард Баффет, художник Олександр Михайлович Дубовик, науковець Олег Петрович Коростельов, генерал Іван Володимирович Лукашевич, композитор Ігор Дмитрович Поклад, спортсмени Олександр Усик та Ольга Харлан. Посмертно Зеленський відзначив співачку Ніну Митрофанівну Матвієнко та кінорежисера Сергія Йосиповича Параджанова. 

“Ми безмежно вдячні й дуже щасливі, що живемо в країні, яка об’єднала таких поважних і талановитих людей”, – додав президент. 

Відзнакою “Національна легенда України” президент нагороджує громадян, які мають значні заслуги у різних сферах національного життя – економіці, науці, освіті, культурі, мистецтві, спорті, охороні здоров’я, а також у благодійності та громадянстві. Це також нагорода за особистий вклад у незалежність України, її державну цілісність, оборону Батьківщини та службу українському народові.

Реклама