Фірташ планує оскаржити санкції України в міжнародних судах

Група компаній Group DF подасть позов до міжнародного суду проти України через запровадження санкцій щодо акціонера групи Дмитра Фірташа.

“Вважаємо абсолютно неприйнятними спроби влади залякувати та чинити тиск на великий український бізнес через несправедливі та непідтверджені звинувачення”, — йдеться у заяві Group DF.

У групі компаній підкреслили, що нове рішення РНБО від 24 червня не запроваджує жодних нових санкцій проти Фірташа, а йдеться по суті про продовження старих.

“Санкції, введені три роки тому і продовжені зараз, запроваджені несправедливо без будь-якої належної правової процедури чи правової основи і найголовніше — без жодних доказів. Ми впевнені у своїй правоті та заперечуємо санкції в суді. Адміністративна справа № 9901/332/21 зараз перебуває на розгляді Верховного суду України. На жаль, ми зіткнулися з тим, що судовий розгляд триває три роки. При цьому засідання переводилися в закритий режим, багаторазово переносилися і продовжують переноситися до цього дня”, — йдеться у заяві.

У Group DF наполягають, що на сьогодні на судових слуханнях стороною відповідача не було представлено жодних фактів чи доказів будь-якого порушення законодавства акціонером групи або бізнесом групи, що могло б стати підставою для запровадження санкцій.

Як уточнили агентству Інтерфакс-Україна у Group DF, йдеться про оскарження санкцій, запроваджених як у 2024 році, так і у 2021 році.

До слова, президент Володимир Зеленський підписав указ про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 24 червня про продовження санкцій проти українських бізнесменів Дмитра Фірташа та Павла Фукса і низки російських олігархів на 10 років.

У 2021 році Зеленський підписав указ про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 червня ввести санкції проти 540 компаній та 538 людей – на три роки та безстроково.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар