Українська машина для розмінування MV-4 отримала сертифікат відповідності

Легка роботизована машина для розмінування MV-4, зібрана та локалізована в Україні, отримала сертифікат відповідності. Тепер її поставлять на конвеєр

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Легка машина для розмінування MV-4 на початку квітня пройшла випробування на полігоні на трьох типах ґрунтів (пісок, гравій, чорнозем) та ділянці із густою рослинністю. Машина витримала серію підривів близько 600 грамів у тротиловому еквіваленті.

Завдяки низькому профілю і міцній конструкції машина є стійкою до детонацій протипіхотних мін і нерозірваних боєприпасів. MV-4 може витримати вибух протитанкової міни. MV-4 використовують для механічної підготовки ґрунту та розмінування, механічного огляду території та її очищення, вилучення предметів. За годину машина може розмінувати територію площею до 1500 м2. Керується пультом дистанційного керування, радіус дії якого – до 1500 метрів.

Україна прагне розвивати власне виробництво техніки для розмінування. Це створює додаткові робочі місця, зазначили в Мінекономіки.

“Збирання та локалізація виробництва в Україні машин для розмінування прискорюють ремонт чи заміну деталей у разі підриву в полях. Крім того, це спрощує доступ до техніки операторам гуманітарного розмінування, яких у нас уже майже 40 і ще більше проходять сертифікацію”, – зазначив заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

Реклама