США виділили ще понад $190 мільйонів на підтримку енергетики України

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділило понад 190 мільйонів доларів на проєкт, у межах якого надаватиме Україні необхідну допомогу у сфері енергетики протягом 5 років.

Про це повідомила заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулман.

Вона зазначила, що цей проєкт буде зосереджений на підвищенні стійкості, надійності, доступності та безпеки секторів енергетики, природного газу й централізованого теплопостачання в Україні.

Окрім того, у межах проєкту США нададуть Україні важливу технічну допомогу, підтримку реформ, а також обладнання та послуги для підтримки енергопостачання.

В агентстві переконані, що ця програма допоможе зберегти світло мільйонам українців і дасть їм змогу продовжувати захищати свою Батьківщину.

USAID з початку повномасштабного вторгнення рф виділило майже $1 мільярд на енергетичну допомогу Україні, зокрема понад $475 мільйонів екстреної підтримки за останні дві зими на відновлення енергетичної інфраструктури. США також виділять щонайменше $1,4 мільярда додаткового фінансування для підтримки економічного відновлення України.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар