У Чернівцях поліціянти повідомили про підозру місцевому жителю за спробу дати хабаря

Протиправні дії 51-річного чернівчанина поліціянти задокументували в обласному центрі. Кермувальник порушив Правила дорожнього руху, відтак – щоб уникнути адміністративної відповідальності, поклав гроші до службового автомобіля поліціянтів. Слідчі поліції розпочали кримінальне провадження. За скоєне фігуранту загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Патрулюючи територію обслуговування, 7 квітня цього року патрульні поліціянти помітили автомобіль «Renault», водій якого рухався провулком Калинівським і порушив Правила дорожнього руху. Правоохоронці зупинили кермувальника за водіння транспортним засобом без ближнього світла фар у темну пору доби.

Крім цього, під час спілкування поліціянти помітили в чоловіка ознаки сп’яніння та запропонували йому пройти освідування за допомогою алкотестера. Водій не погодився та запропонував поліціянтам гроші, щоб уникнути  адміністративної відповідальності. 

Правоохоронці відмовилися від коштів та викликали на місце події слідчо-оперативну групу Чернівецького районного управління поліції. Її співробітники зафіксували протиправні дії чоловіка, який поклав 15 тисяч гривень до службового автомобіля поліціянтів. 

Співробітники поліції склали на водія протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування. 

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар