У Чернівцях шахраї ошукали місцевого жителя на 17 тисяч гривень

Співробітники поліції нагадують громадянам, якщо у месенджері чи соціальних мережах знайомий звертається з проханням позики коштів – не поспішайте перераховувати гроші, спершу зателефонуйте до нього та переконайтеся у достовірності інформації. Адже шахраї зламують облікові сторінки користувачів та пишуть від їхнього імені. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

29 квітня, за такою шахрайською схемою, аферисти ошукали 36-річного жителя обласного центру. Чернівчанин розповів поліціянтам, що отримав повідомлення у месенджері від подруги, про те, що їй терміново потрібні гроші. Чоловік хотів допомогти знайомій та власноруч перерахував на вказаний в SMS банківський рахунок 17 тисяч гривень. А згодом дізнався, що акаунт жінки зламали шахраї.

За вказаним фактом незаконного заволодіння коштами чоловіка дізнавачі Чернівецького районного управління поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян: якщо ви отримали подібне повідомлення, обов’язково зв’яжіться з людиною особисто та переконайтеся чи дійсно їй необхідна допомога.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар