Оборот у рибній галузі складає понад ₴1 мільярд – Мінагрополітики

Сума сплачених податків за використання водних біоресурсів зросла майже удесятеро до 101 млн грн завдяки проведенню аукціонів у Prozorro.Продажі.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня на форумі «Реформа рибного господарства: як зробити рибний сектор прибутковим?», передає пресслужба Мінагрополітики.

“Після початку проведення аукціонів на «Прозоро. Продажі» у 2023 році при вилові 24,5 тис. тонн риби було сплачено 101 млн грн податків за використання водних біоресурсів. При цьому ціна на рибу зросла лише на 7,6%. Це значно перевищує показники 2021 року, коли не було аукціонів, а при вилові 19,8 тис. т бізнес сплатив 13,4 млн грн податків. На сьогодні оборот у рибній галузі складає понад мільярд гривень”, – зазначив Головня.

За його словами, навіть у 2022 році, коли подорожчали корми і були перебої з поставками, підприємці забезпечували продовольчу безпеку країни і підтримували національну економіку. Було вирощено понад 15 тис. т риби.

Реклама