Буковинець постане перед судом за вчинення злочину проти довкілля

Протиправну діяльність 41-річного чоловіка поліцейські задокументували в адміністративних межах села Анадоли. 8 квітня цього року місцевий житель у період нерестової заборони виловлював рибу з річки Дністер, використовуючи заборонені знаряддя – риболовецькі сітки. Наразі за цим фактом дізнавачі поліції завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт відносно фігуранта для розгляду до суду.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

У поліції нагадують, що з 1 квітня по 16 червня на території Чернівецької області діє нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Упродовж цього часу працівники поліції спільно з іншими службами посилено працюють над викриттям, документуванням та запобіганням фактів незаконного вилову риби. 

Під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури дізнавачі відділення поліції №2 (м. Хотин) Дністровського РВП завершили досудове розслідування відносно буковинця. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України.

На Буковині тривають профілактичні заходи під умовною назвою «Нерест». Пам’ятайте: це особливий період у процесі розмноження риб, коли примножуються запаси цінних видів біоресурсів, що водяться у водоймах.

Тому поліцейські закликають громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства України. У випадку виявлення порушення – телефонуйте на спецлінію «102».

За порушення правил рибальства чинним законодавством передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар