Українці можуть залишатися у Німеччині з недійсним паспортом — Сенат Берліну

Рішення України призупинити консульські послуги для українських чоловіків призовного віку не вплине на їхній статус біженців у Німеччині.

Про це зазначили в Сенаті Берліну у відповідь на запит Deutsche Welle.

Представник уряду Берліну зазначив, що надання або продовження українським біженцям тимчасової посвідки на проживання в Німеччині не передбачає неодмінної наявності в них чинного паспорта. Головне, щоб у німецької влади була яка-небудь можливість установити особу людини.

Якщо українське посольство або консульство відмовить громадянинові України у видачі або продовженні його паспорта лише на підставі того, що він не служив в армії, берлінське земельне управління у справах іноземців може видати йому проїзний документ для поїздок за кордон, який замінює паспорт.

А втім, це робитимуть це лише у виняткових випадках. Правила перебування іноземців у Німеччині дозволяють імміграційним відомствам видавати призовникам німецькі документи, що замінюють документи, якщо вони можуть довести наявність вагомих причин для поїздки.

“Відповідні платні клопотання про видачу німецького проїзного документа, будуть ретельно перевірятися і здебільшого відхилятися”,— сказав представник Сенату.

Реклама