У Чернівцях відбудеться публічна дискусія про національні спільноти

У понеділок, 29 квітня, у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбудеться публічна зустріч-дискусія на тему: «Чернівці як діалогова платформа для національних спільнот Центральної Європи».

Під час заходу йтиметься про те, як румунська громада Буковини сприймає зміни в українському законодавстві, про трансформацію підходів та виклики, що постали перед нашим суспільством, якими є ключові приклади дезінформації в румунській спільноті Буковини та в Румунії, а також про те, що ми можемо зробити для побудови конструктивного діалогу та відбудови України.

Подія відбувається у рамках проєкту «Посилення міжетнічного діалогу для забезпечення стійкості та верховенства права в Україні, як основи для повоєнної відбудови країни та зміцнення добросусідства у Центральній Європі заради європейської і євроатлантичної інтеграції України», який реалізовує Інститут центральноєвропейської стратегії за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

На заході буде виступати:
Сергій Гакман – кандидат історичних наук, доцент, заступник директора Чернівецького регіонального центру підвищення кваліфікації, віце-президент БФ «Суспільні ресурси та ініціативи».

Анатолій Круглашов – професор, доктор політичних наук, завідувач кафедри політології та державного управління, директор НДІ європейської інтеграції та регіональних досліджень Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Наталія Нечаєва-Юрійчук – доцентка кафедри політології та державного управління факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, регіональний координатор Національної платформи стійкості та згуртованості.

Захід відбудеться у понеділок, 29 квітня 2024 року, о 12:00 в Блакитній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (вул. Коцюбинського, 2).

Вхід вільний. Реєстрація на зустріч обов’язкова: https://forms.gle/wB2kHEMXp29qt3G56

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар