Буковинця судитимуть за несплату аліментів у сумі майже 90 тисяч гривень

Дізнавачі відділення поліції № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького РУП зібрали доказову базу злісного ухилення чоловіком від виконання судового рішення. Відповідно до чинного законодавства, порушнику загрожує виконання громадських робіт, або обмеження волі на строк до двох років. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування співробітники поліції з’ясували, що 37-річний житель села Рідківці не виконує судове рішення. Правоохоронці встановили, що відповідно до постанови Новоселицького районного суду з серпня 2022 року буковинець зобов’язаний виплачувати аліменти колишній дружині на утримання їхніх малолітніх дітей, 12-річного сина та 15-річної доньки.

Чоловік знав про встановлене судом зобов’язання, однак ігнорував його. Крім цього, поліцейські з’ясували, що буковинець мав змогу заробляти гроші і сплачувати аліменти, адже у вказаний період він на лікуванні та на обліку в центрі зайнятості не перебував. Загалом порушник заборгував жінці майже 90 тисяч гривень.

Дізнавачі поліції завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Буковинцю інкримінують вчинення кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 164 (Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснювала Чернівецька окружна прокуратура.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар