На 5 років позбавлення волі засуджено колишнього головного бухгалтера міжнародного аеропорту «Чернівці» за заволодіння його майном

За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури колишню бухгалтерку КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» ім. Леоніда Каденюка визнано винною у заволодінні майном підприємства шляхом зловживання службовим становищем, несанкціонованому втручанні у систему бухгалтерського обліку та службовому підробленні (ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 1. ст. 362, ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Їй призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах строком на 3 роки.

Під час розгляду спеціального судового провадження прокурори довели, що обвинувачена, без відома керівництва, здійснювала для підприємства покупку побутової техніки та інших товарно-матеріальними цінностей, ставила придбане на баланс, а надалі проводила процедуру списання та привласнювала необхідний їй товар. Встановлено, що упродовж 2019-2020 років вона незаконно заволоділа майном підприємства на понад 600 тис. грн.

Оскільки громадянка переховується від органів слідства і суду та перебуває у міжнародному розшуку, її засуджено заочного.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснювали слідчі поліції ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар