Митники завадили вивезенню за кордон старовинних монет, датованих 5 ст. до н.е. – 4 ст. н.е.

22.04.2024 року в зону митного контролю МАПП «Красноїльськ-Вікову де Сус» Чернівецької митниці прибув автомобіль з причепом під керуванням громадянина України, який прямував до Великобританії в приватних справах.Для здійснення митних формальностей чоловік надав митну декларацію, в якій вказав про наявність у нього особистих речей – валізи, картонні коробки тощо.

Про це повідомляє Чернівецька митниця.

Однак, під час здійснення митного огляду транспортного засобу та особистих речей, посадовими особами митниці, у взаємодії з співробітниками УСБУ в Чернівецькій області, виявлено приховані від митного контролю предмети нумізматики (монети) в кількості 35 штук.

За попередньою оцінкою експерта серед виявлених монет є такі, що датовані XV століттям, а також 5 ст. до н.е. – 4 ст. н.е.

Вказані предмети підпадають під дію Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» від 21.09.1999 року №1068-XIV, та не можуть бути вивезені за межі території України.

Відносно вищезазначеного громадянина запроваджено справу про порушення митних правил, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, а виявлені предмети тимчасово вилучено на склад митниці.

Реклама