Зеленський – після Ставки: Цієї ночі цілями ворога були Канівська та Дністровська ГЕС

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якому обговорили удари по українській енергетиці та постачання зброї і боєприпасів, зокрема, засобів ППО.

Про це Глава держави повідомив у Телеграмі.

“Перша Ставка, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко. Виклики дуже серйозні”, – написав Зеленський.

Він зазначив, що російські терористи знову били по українській енергетиці.

Президент заслухав доповіді Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра енергетики Германа Галущенка, голів правлінь «Укренерго» та «Нафтогазу» Володимира Кудрицького та Олексія Чернишова про завдану шкоду та відновлювальні роботи.

Зеленський зауважив, що на Ставці також обговорили найбільш дієві способи фізичного захисту та їх впровадження на інших об’єктах.

“Цієї ночі свідомими цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС. Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині. Але тепер під загрозою не лише Україна, а й Молдова. Вода не зупиниться перед прикордонними стовпами, як не зупиниться і російська війна, якщо разом і вчасно не зупинити її в Україні”, – наголосив Глава держави.

Президент зазначив, що другим питанням були контракти на постачання зброї та боєприпасів на найближчий час і на перспективу.

“На перший план вийшла потреба в ППО. Через інтенсивність російських обстрілів необхідно швидше поповнювати запаси. Доручив посилити роботу з партнерами. Розраховуємо на їхню швидку реакцію”, – підкреслив Зеленський.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар