На Буковині судитимуть львів’янина за використання підроблених документів

Співробітники відділу поліції № 4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції викрили чоловіка, який за допомогою фіктивного документа намагався виїхати за межі України. Наразі слідчі поліції передали обвинувальний акт відносно фігуранта для розгляду до суду.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час розслідування поліціянти з’ясували, що у жовтні минулого року у селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті «Порубне» 49-річний житель Львівської області надав прикордонникам посвідчення військовозобов’язаного з ознаками підробки.

Чоловіку інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 3 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснював Герцаївський відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Відповідно до чинного законодавства, за вчинення таких протиправних дій передбачене покарання до п’яти років позбавлення волі.

Правоохоронці нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар