Українські військові мали частковий успіх у районі Роботиного на Запоріжжі — Генштаб

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. У районі Роботиного Запорізької області протягом доби, 18 серпня, українські військові мали частковий успіх.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зазначається, що українські військові закріплюються на досягнутих рубежах на південних напрямках і здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Водночас окупанти вели безуспішні наступальні дії північно-східніше Синьківки, північніше Кислівки та південно-східніше Андріївки на Куп’янському напрямку.

Під щільним вогнем авіації та артилерії противника українські захисники продовжують стримувати наступ російських військ у районі Авдіївки.

Також Сили оборони стримують наступ російських військ у районі міста Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку росіяни здійснили безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного.

Загалом упродовж доби відбулося 33 бойових зіткнення. Окупанти завдали 6 ракетних і 36 авіаційних ударів, здійснили 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах. 

Унаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені мирні жителі, серед яких — діти. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Водночас авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили зенітно-ракетний комплекс та артилерійський засіб на вогневій позиції.

Реклама

Залишити коментар