Авіакатастрофа в Броварах: версії про диверсію чи замах на керівництво МВС не підтвердились — генпрокурор

Розслідування авіакатастрофи в Броварах, унаслідок якої загинуло керівництво міністерства внутрішніх справ України, ще триває. Версії, пов’язані з диверсією та посяганням на життя державних діячів, не підтвердились.

Про це генеральний прокурор Андрій Костін заявив у інтерв’ю Укрінформу, опублікованому в понеділок, 31 липня.

За його словами, розслідування проводять фахівці з міжвідомчої слідчої групи у складі ДБР і СБУ під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора. Також залучили фахівців компанії Airbus Helicopters, яка постачала Україні гелікоптери, зокрема, H-225, на якому розбилось керівництво МВС. Вони допомогли розшифрувати бортові самописці та зробити 3D-моделювання польоту.

“Станом на сьогодні зібрали всі необхідні технічні документи. Завершується проведення необхідних експертиз[…] Попередньо можу сказати, що версії, пов’язані з диверсією або посяганням на життя державних діячів, не знайшли свого підтвердження. Про остаточні висновки за результатами досудового розслідування ми повідомимо найближчим часом”, — розповів Костін.

Нагадаємо, вранці 18 січня в Броварах біля дитячого садка впав і розбився вертоліт ДСНС, на борту якого перебувало зокрема керівництво МВС України, що летіло в Харківську область.

В авіакатастрофі загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович. Загалом загинули 14 людей, серед них одна дитина.

У СБУ озвучили три версії авіакатастрофи вертольота в Броварах:

  • порушення правил польоту;
  • технічна несправність вертольота;
  • навмисні дії зі знищення транспортного засобу.
Реклама

Залишити коментар