Бійці РДК і Легіону Свобода Росії підбили підсумки рейду в Бєлгородській області

Бійці Російського добровольчого корпусу і Легіону Свобода Росії провели пресконференцію за підсумками свого рейду в Бєлгородську область країни-агресора росії.

Про це повідомляють Укрінформ і пресслужба Легіону в Telegram.

Головне з пресконференції:

  • диверсанти зайшли на 42 км углиб росії і контролювали деякі населені пункти Бєлгородської області протягом доби;
  • під час рейду бійцям вдалося захопити російську бронетехніку і зброю, а також знищити певну кількість техніки на території країни-агресора, взяти полонених і забрати документи військових;
  • активна фаза операції закінчилася, сама операція триває «в іншому форматі»;
  • втрати диверсантів становлять дві людини загиблими і десять пораненими;
  • РДК і Легіон використовували на території Росії техніку, яку країна-агресор «свого часу відібрала у ЗСУ під Бахмутом», а вони «перетрофеїли». Втрат у техніці в них немає.

За словами командира РДК Дениса Нікітіна, поки що його формування не має ресурсів, аби повноцінно контролювати деякі території росії, але він вважає кожен перетин кордону країни-агресора успіхом.

“Вкотре, коли ми перетинаємо кордон рф, ми бачимо, що військово-політичне керівництво не готове до такого. Вони багато розповідали, що зміцнюють лінію, витрачають мільярди — “зуби дракона” [бетонні піраміди для перешкоджання проїзду техніки], пости, якесь там суперспостереження. Коли доходить до справи, все це сиплеться. Що потужнішими ми заходимо, то більше часу їм потрібно для ухвалення рішень”, — зазначив він.

22 травня Легіон Свобода Росії заявив, що разом із Російським добровольчим корпусом «повністю звільнив» населений пункт Козинка в Бєлгородській області рф, пройшов село Гора-Подол, а також зайшов у населений пункт Грайворон і розпочав його штурм.

Місцева влада оголошувала «режим контртерористичної операції», за словами губернатора, велика частина жителів Грайворонського округу виїздила.

Росіяни стверджували, що нібито вбили більшість диверсантів, а решту «відкинули» на територію України. Бійці РДК і Легіону спростовували втрати.

Головне управління розвідки Міноборони України назвало дії Легіону і РДК у Бєлгородській області рф «створенням смуги безпеки» для захисту українців. Андрій Юсов наголосив, що рейд у російському регіоні проводять виключно бійці Легіону і РДК — громадяни рф.

Реклама

Залишити коментар