ВООЗ закриє свій офіс із профілактики неінфекційних захворювань у Москві

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) вирішила закрити Європейський офіс із профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями, розташований у Москві. Його перенесуть у Данію.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, за відповідне рішення 15 травня проголосувала абсолютна більшість держав-членів під час спеціальної сесії Європейського регіонального комітету ВООЗ.

Відтепер функції Європейського офісу ВООЗ із профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями будуть делеговані офісу в Копенгагені (Данія).

“Це рішення, за яким стоїть тверда позиція кожної з країн, якому передували палкі дискусії та тривалі переговори. Це рішення, яке демонструє єдине бачення європейського регіону”, — наголосив очільник МОЗ України Віктор Ляшко.

Він зазначив, що росія намагалася затягувати цей процес шляхом маніпуляцій та коаліцій із залежними від неї країнами, однак результат це не змінило.

“Закриття офісу в Москві є першим успішним прикладом виходу представництва міжнародної організації з рф. Дякую за цей потужний політичний сигнал, який, я впевнений, буде не останнім. Який буде лунати до тих пір, поки ця невиправдана агресія не припиниться, а винні не понесуть справедливе покарання“, — резюмував Ляшко.

Реклама

Залишити коментар