Франція оснастить українську армію десятками бронемашин і легких танків

Найближчими тижнями Франція проведе підготовку й оснастить кілька батальйонів української армії десятками броньованих машин і легких танків, включно з AMX-10RC.

Про це йдеться у Спільній декларації України та Франції за результатами візиту президента Володимира Зеленського до Парижа, опублікованій на сайті його Офісу.

“Військова підтримка, яку надає Франція з початку війни, щоб дати Україні змогу захистити себе, продовжиться, оскільки готуються нові військові пакети з постійним врахуванням найбільш нагальних і невідкладних потреб України для зміцнення її обороноздатності”, — зазначено там.

Як вказано у заяві, Франція прагне забезпечити повну потужність у всіх сферах. Країна зокрема зосереджує свої зусилля на підтриманні можливостей протиповітряної оборони України, щоб захистити населення від ударів росії.

Також Франція бере активну участь у заходах Європейського Союзу та НАТО щодо військової допомоги Україні та підготовки українських військових.

Крім військової допомоги, Франція надала Україні цивільну допомогу, включно з фінансовою, гуманітарною та екстреною підтримкою. Зокрема, Україні передали дві пересувні лабораторії ДНК для посилення спроможності розслідувати воєнні злочини.

Реклама

Залишити коментар