Посол Німеччини про кошти на відбудову України: потрібно стати взірцем запобігання корупції

Відбудова України вже почалася, і вона потребуватиме значних коштів у рамках міжнародної підтримки, а також зусиль влади у запобіганні корупції.

Про це написала посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен у статті для Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

“Український уряд спільно з ЄС та Світовим банком вирахував, що фінансові потреби на реконструкцію втраченого та пошкодженого на даний час майна сягнуть понад 400 млрд дол. США у найближчому десятилітті”, – зазначила вона.

“Збереження довіри законотворців у країнах-партнерах, які виділять ці кошти Україні, вимагатиме, щоб Україна стала взірцем запобігання корупції. «Building back better» (відбудова зруйнованого до стану «краще ніж було») вимагає наявності верховенства права, протидії корупції та належного управління як першочергових передумов”, – підкреслила посол.

Анка Фельдгузен сказала, що це також стосується і децентралізації, оскільки жоден центральний уряд не може здійснювати ідеальне планування для вирішення кардинально різних викликів, які постають перед різними регіонами країни.

“Децентралізація передбачає передачу прийняття рішень та відповідальності на регіональні та місцеві рівні з дотриманням принципу субсидіарності, тобто всі політичні питання максимально повинні вирішуватись на місці”, – наголосила вона.

“Люди краще знають, що найнеобхідніше для них та їхніх міст і сіл. Не менш важливим є те, що можливість творити зміни надихає людей брати відповідальність і будувати процвітаючі та стійкі громади для майбутніх поколінь”, – резюмувала посол Німеччини.

Реклама

Залишити коментар