Німеччина підтримує Україну на шляху до ЄС, — посол

Україна повинна продовжувати проводити реформи, попри війну, щоб не згаяти час на шляху до вступу в Європейський Союз.

Про це написала посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен у статті для Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

“Україна налаштована на вступ до Європейського Союзу і має підтримку з боку своїх міжнародних партнерів, в т.ч. Німеччини, що стосується монументальної задачі з відбудови зруйнованого до стану «краще ніж було»”, – сказала вона.

Посол зазначила, що “якщо політика передбачає правильний вибір часу, Україна не може дозволити собі чекати закінчення війни і ставити свої реформи на паузу”.

“Уряд України та Верховна Рада повинні робити все необхідне для побудови ще сильнішої демократії з незалежними інституціями, які живуть та дихають верховенством права”, – сказала Анка Фельдгузен.

Вона підкреслила, що Німеччина продовжить надавати всебічну підтримку Україні.

“Наша підтримка є ґрунтовною і довгостроковою: для допомоги у захисті України та її народу, для відновлення джерел існування та реалізації соціальних проєктів, в антикорупційних реформах та децентралізації як частини процесу приєднання України до ЄС. Так довго, як це буде необхідно”, – резюмувала посол.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар