На Буковині відкрили ще один”Клас безпеки”

На Буковині відкрили ще один клас безпеки. Про це повідомляє Департамент освіти та науки Чернівецької ОВА.

“Зазначений простір розділений на 5 навчальних локацій та обладнаний муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки. Тут опановуватимуть навички з правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту здобувачі освіти, які навчаються у закладах, де немає змоги створити зазначені локації”, – йдеться у повуідомлені.

Перший урок, котрий рятувальники провели в “Класі безпеки” для діток, був про пожежну та мінну безпеку. Діти повторили основні правила безпечного поводження з вогнем, піротехнік навчив їх, як діяти у разі виявленні вибухонебезпечних предметів, а разом із психологом учасники уроку пограли в тематичні ігри та ознайомилися з техніками  боротьби зі стресом у надзвичайних ситуаціях. Також діти переглянули навчальні мультфільми про Пса Патрона і дії при виявленні підозрілих знахідок, небезпеку вогню та правила поведінки у разі пожежі.

Загалом в області створено 98 Класів безпеки, планується до кінця 2023 року відкрити ще 144. Всього на Буковині функціонуватиме 242 Класи безпеки у закладах загальної середньої освіти.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар