“За логікою мерії, можна й могилу Боброва з аукціону продати”

“Історія зі склепами на Руському цвинтарі – це вже міжнародний скандал”. Так екс-нардеп Максим Бурбак у програмі “Постфактум” розкритикував рішення чернівецької влади продавати склепи історичного заповідника на вул.Зеленій з аукціону.
– Коли  у соцмережаж пройшла інформація, що продаватимуть гробівці, точніше склепи на МКП “Історико-культурний заповідник “Кладовища по вул.Зеленій” на аукціоні, я одразу  зробив допис у Фейсбуці: “Шановні, ви наражається на міжнародний скандал”. Тому, що робити таку заяву, мовляв ви знайшли 200 гробівців, які не мають господарів – нібито, втрачена інформація, хто це і кому належить, – а склепи переважно румунського періоду, то це треба мати одну клепку в голові! А ще одну – до цього додуматися. Бо як не прорахувати, що це буде скандал не місцевого рівня?

Як мені відомо, Румунія вже надіслала запит до Чернівецької міської ради, щоб там пояснили, що це за така дивна позиція пана Крохмаля. А ми розуміємо, що заступник просто так нічого не говорить, значить це – позиція Чернівецького міського голови.  А друге, ми бачимо, що це виходить на загальнодержавний рівень, бо же був сюжет і в ТСН. Це великий сором на всю Україну. І з огляду на той шквал хейту, який стався у Фейсбуці стосовно цього рішення, то тут владі треба було вийти і сказати: “Вибачте, ми помилилися”. Натомість виходить наступного дня той самий Ігор Крохмаль і починає розказувати, мовляв, це правильно, це європейська ініціатива… 

Розумієте, ніхто їх не вчив публічності. А великою частиною роботи політика є публічність. І за кожне слово, яке ти говориш, ти повинен потім нести відповідальність. І найголовніше, певні дії треба обговорювати із суспільством, з громадою, і потім виходити на якісь рішення.
Ви дивіться, що було в аптеках напередодні 1 квітня, і це в рамках держави, коли не спрацювали і населення не проінформували, що спричинило значний ажіотаж. Це ж саме з цими гробівцями.

Якщо вже керуватися логікою мерії, то наступним кроком, наприклад, можна було би могилу Боброва у парку Шевченка винести на аукціон і комусь під склеп здати. А що: вона підпадає під декомунізацію, родичів нема, нема кому доглядати за нею… Не дай Боже, вони до цього додумаються!

Як відомо, на прес-конференції міський голова Чернівців Роман Клічук підтримав ідею свого заступника щодо продажу закинутих склепів на кладовищі по вул.Зеленій

фото: Шпальта

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар