Глава МЗС Кулеба: Сприймати контрнаступ України як «вирішальну битву» небезпечно

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що наратив про запланований контрнаступ ЗСУ як про «вирішальну битву» є небезпечним.

У інтерв’ю Financial Times Кулеба пояснив: якщо Україна раптом схибить, це посилить ті сили на Заході, які хочуть підштовхнути Київ до компромісу з росією. Для Києва альтернативи щодо повного відновлення територіальної цілісності не існує, наголоси він.

“Ми повинні всіляко протидіяти сприйняттю контрнаступу як вирішальної битви у війні. Усі війни — це серія битв, і якщо цей наступ буде сприйматися як вирішальний, але не призведе до стовідсоткового звільнення нашої території, то дехто може сказати, що це була остання вирішальна битва, і тепер треба думати про альтернативний сценарій”, — сказав міністр.

Кулеба заявив, що серед урядів країн Заходу є меншість голосів, які можуть почати наполягати на уповільненні військової допомоги та припиненні вогню.

“Вони скрізь: у Вашингтоні, Берліні, Парижі, Лондоні. Вони намагатимуться зробити щось креативне на кшталт Мінська “», — додав Кулеба.

29 березня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що контрнаступ України має розпочатися у квітні-травні цього року за кількома напрямками.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар