Понад 20 років віддав службі у правоохоронних органах: буковинець отримав найвищу державну нагороду “Герой України”

Спецпризначенець Олег Лакуста отримав найвищу державну нагороду “Герой України” із врученням ордену “Золотої зірки”.  Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.


Спецпризначенець буковинського КОРДу тримає у руках найвищу державну нагороду, яку вручив йому Президент України Володимир Зеленський за бойові досягнення через рік від початку війни. Герой України Олег Лакуста присвячує цю відзнаку усім захисникам і захисницям України, які ціною власного життя виборюють незалежність нашої держави.

– Для мене це звання є стимулом працювати ще ефективніше, усувати недоліки у роботі та вдосконалюватися на шляху подолання ворога для перемоги.

За плечима полковника поліції – сотні успішно виконаних спеціальних операцій щодо затримання особливо небезпечних злочинців та участь у проведенні антитерористичної операції.

З перших днів війни поліцейські спецпідрозділу КОРД охороняли об’єкти критичної інфраструктури на території Буковини. Коли ситуація була повністю контрольованою, бійці у складі зведеного полку “Сафарі” НПУ почергово перебували на території 4 областей, де здійснювали їх “зачистки” від окупантів. У травні минулого року у Запорізькій області Олег Лакуста був травмований, а вкінці 2022 року – поранений під час артилерійського обстрілу під Бахмутом у протистоянні з “вагнерівцями”. Наразі прооперований полковник поліції перебуває на відновленні, попри це бойовий дух його не покидає.

Поліцейські високо цінують професіоналізм, відповідальність та людські якості Олега Лакусти, який зарекомендував себе авторитетним командиром спецпідрозділу. Повністю довіряючи його наказам та досвіду, кордівці беруть приклад з наставника та зізнаються:

Олег Корнійович – це людина, яка не просто віддає накази, а повністю відповідає за їх виконання. Він – професіонал своєї справи і є беззаперечним авторитетом для всіх підлеглих. Як і кожен з моїх колег, можу впевнено сказати, що звання «Герой України» характеризує нашого командира.

– Командир завжди з нами виконує реально поставлені завдання. Він для нас приклад, як належно та відповідально ставитися до своєї роботи.

 

Реклама

Залишити коментар