На Буковині судитимуть раніше засудженого буковинця за крадіжку авто

Перед судом постане раніше засуджений буковинець за незаконне заволодіння автомобілем. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

24 лютого, до поліції звернувся 55-річний житель міста Заставна із заявою про те, що невідома особа заволоділа його автомобілем “ВАЗ-2105”. Ним виявився 21-річний буковинець зайшов на територію домогосподарства жителя міста Заставна та скористався його відсутністю. За допомогою ключів, які були у замку запалювання, порушник здійснив запуск двигуна “ВАЗ-2105” та поїхав у невідомому напрямку.

Отримавши повідомлення про угон, працівники поліції одразу виїхали на місце злочину та здійснили низку оперативно-розшукових заходів. Унаслідок слідчих дій правоохоронці оперативно встановили особу порушника та місце знаходження автомобіля.

Поліцейські затримали зловмисника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Як з’ясували правоохоронці, затриманий протягом 2021 року двічі був засуджений за вчинення майнового злочину та незаконне заволодіння автомобілем. На момент скоєння повторного угону буковинець не відбув попереднє покарання із випробувальним терміном на три роки.

Слідчі поліції зібрали достатню кількість доказів протиправної діяльності порушника та під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури передали обвинувальний акт відносно нього для розгляду до суду.

Затриманому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Відповідно до санкції статті, буковинцю загрожує до восьми років позбавлення волі.

Реклама

Залишити коментар