Пожежі на Буковині: рятувальники ліквідували загорання сухої трави та займання в житлових будинках

Протягом минулої доби ліквідовано 9 пожеж. Більшість з них виникли на відкритій території. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Чернівецькій області.

Суха трава горіла 7 разів: тричі – у Дністровському районі, чотири пожежі було ліквідовано у Чернівецькому районі. У більшості випадків причинами пожеж є необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Так, у селі Хряцька Герцаївської територіальної громади Чернівецького району горіло 4 га сухої трави на відкритій території. Пожежу було ліквідовано черговим караулом 13 державної пожежно-рятувальної частини. Завдяки діям вогнеборців вдалося запобігти перекиданню вогню на поруч розташовану лісопосадку. Полум’я знищило 4 га сухої трави.

Двічі до Служби порятунку надходили повідомлення про пожежі в житловому секторі. Зокрема, у селі Реваківці Неполоковецької територіальної громади Чернівецького району вогнеборці ліквідували пожежу в літній кухні. За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі стало коротке замкнення. На виклик прибули рятувальники 9 державної пожежно-рятувальної частини та місцеві пожежно-рятувальні підрозділи с. Берегомет і смт Неполоківці. Вогнеборці ліквідували пожежу, запобігши перекиданню полум’я на поруч розташовану господарську будівлю. Вогонь знищив побутову техніку, речі домашнього вжитку, покриття та перекриття літньої кухні.

У селі Коровія Чернівецької територіальної громади Чернівецького району виникла пожежа в житловому будинку. За попередніми висновками фахівців, до загорання призвели дитячі пустощі з вогнем. Оскільки площа пожежі була незначною, місцевим мешканцям вдалося загасити полум’я самотужки. Вогнем було знищено диван.

Реклама

Залишити коментар