Хотів дати хабар поліцейським: судитимуть буковинця

Перед судом постане буковинець за надання неправомірної вигоди правоохоронцям. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Патрулюючи територію обслуговування, поліцейські помітили автомобіль “Mitsubishi”, водій якого рухався селом Просіка та порушував Правила дорожнього руху. Правоохоронці зупинили транспортний засіб для перевірки документів кермувальника. Посвідчення водія у чоловіка не було.

Під час спілкування 19-річний кермувальник запропонував поліцейським гроші, щоб уникнути  адміністративної відповідальності. Правоохоронці відмовилися від коштів та викликали на місце події слідчо-оперативну групу. Її співробітники зафіксували протиправні дії порушника, який поклав гроші у салон службового автомобіля поліцейських. 

Співробітники поліції склали на водія протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ознаками статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування відносно буковинця та передали обвинувальний акт для розгляду до суду. Порушнику інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 

Реклама

Залишити коментар