Суд арештував майно Оксани Марченко на понад 5,6 млрд грн

Суд арештував майно дружини ексдепутата та кума путіна Віктора Медведчука Оксани Марченко на понад 5,6 мільярда гривень.

Про це повідомляє СБУ.

Рішення стосується пакетів по 14% акцій у двох обленерго та понад 4% у третьому, якими Марченко володіє через п’ять офшорних компаній.

Також арешт наклали на дві земельні ділянки, чотири житлових будинки у Києві та окупованому Криму,10 автівок та активи у 18 інвестиційних, агропромислових, телекомунікаційних та інших підприємствах. З-поміж них — київські компанії «Терра-Інвест», «Укркапітал» і «Спорт-Тур». Їх Марченко, за даними СБУ, використовувала для підривної діяльності проти України.

Як вказують правоохоронці, саме ці компанії заснували фірму за законами росії, через яку Марченко переводила мільйони на рахунки росгвардії та мвс рф в окупованому Криму та сплачували податки до російського бюджету.

Активи арештували, щоб у разі рішення суду була можливість їх конфіскувати, а також, щоб уберегти майно від перереєстрації.

Підозру у фінансуванні російсько-окупаційних військ Марченко отримали на початку лютого. За ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу їй загрожує від 6 до 8 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Реклама

Залишити коментар