Є вже 80 500 кримінальних проваджень за фактами майнових злочинів: під час воєнного стану розглядаються як мародерство, – Клименко

Міністр внутрішніх справ України в ефірі єдиного телемарафону наголосив, що на час дії воєнного стану всі майнові злочини розглядаються як мародерство і покарання за них збільшили. Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.

“Мародерство у час воєнного стану – це майновий злочин – як крадіжки, грабежі та розбої. Термін ув’язнення за скоєння крадіжки збільшено до 5-8 років. По таких злочинах є 80 500 проваджень”, – сказав Ігор Клименко.

Також він додав, що надалі таких злочинів буде зареєстровано більше.

“Люди повертаються на деокуповані території, в свої домівки, бачать розграбовані будинки. Тому ця робота буде тривати і кількість таких злочинів буде збільшуватися”, – сказав очільник МВС.

Щодо інших злочинів Ігор Клименко наголосив, що в Україні криміногенна ситуація залишається керованою:

“Навантаження на деякі поліцейські підрозділи з початку війни виросло на 80%. Частина поліцейських працює на звільнених територіях, навантаження шалене, але на сьогодні ми не втратили керованості за криміногенною ситуацією в країні”.

Реклама

Залишити коментар