Максим Бурбак: “Люди добре пам’ятають, хто у Чернівцях співпрацював з ОПЗЖ”

Народний депутат двох скликань Максим Бурбак у програмі “Постфактум” на телеканалі ТВА прокоментував рішення Президента про позбавлення українського громадянства одіозних нардепів проросійських партій. Політик поділився власними думками, – яка доля чекає на представників ОПЗЖ та інших прокремлівських сил у радах всіх рівнів Чернівців та області.

“Ми всі бачили і спостерігали цю справедливу вимогу суспільства щодо вигнання проросійських політичних сил, які весь період свого існування підтримували тісні і теплі стосунки з країною-агресором.  Я ж працював у парламенті, то пам’ятаю, що вони зробили, починаючи із харківських угод, якими було продовжено термін перебування російського флоту. І тому запит суспільства він справедливий, – наголосив Максим Бурбак.

Прикро, що Парламент не спромігся законодавчо надати механізм позбавлення цих депутатів їхніх мандатів. Але бачимо, що Президент своїм указом позбавив найбільш одіозних представників ОПЗЖ. Це Медведчук, Кузьмін, Деркач, Козак. З початку повномасштабної агресії їх не було в Україні. Долю Медведчука всі знають, його обміняли на командування “азовців”. Але – це лише початок. Я переконаний, що така доля спіткає всіх депутатів – представників прокремлівських сил у Верховній Раді.

Потім це почнеться і по органах місцевого самоврядування. Існують певні території в  Україні, де органи місцевого самоврядування в більшості складаються з представників проросійських партій. То  є певна колізія, що законодавчо під час військових дій і мобілізації, не можна проводити вибори. А є такі органи місцевого самоврядування, такі ради, різних рівнів, на сході України, де в більшості є представники таких прокремлівських сил. Ба більше.

Давайте тепер повернемося до Чернівецької області. Цей процес буде йти по всій Україні і він повинен початися і в Чернівцях також. Я хочу нагадати всім, що у 2020 році, коли проводилися чергові місцеві вибори, ОПЗЖ також мала депутатів у Чернівецькій обласній раді. Вони саморозпустилися, але ж вони нікуди не ділися.

Я вам відкрию такий місцевий секрет Полішинеля, що всі керівні посади у радах – Чернівецькій обласній, трьох районних, Чернівецькій міській, – все це узгоджувалося з представниками ОПЗЖ. Так, вони мають політичний досвід, їхні керманичі, і тому вони себе не вводили у керівні органи. Але все це малювалося під час кулуарних зустрічей, і тепер, коли наші ура-патріоти, розпочинають на каналах розповідати, що вони роблять все, щоб Росія програла, згадайте, як у 2020-му році вони з цими опезежежниками ділили посади.

І тому, мені досить цікаво, чи будуть якісь зміни у керівних складах органів місцевого самоврядування  Чернівецької області, Чернівецького району, інших районів. Проїхали скажуть, помилялися? Ні, такого не буде!

Я пам’ятаю, як всі вони рвали на собі сорочки під час місцевих виборів, мовляв, «жодним чином ми не будемо співпрацювати з кланами, клани довели місто до ручки, Василь Продан, і Каспрук, і Бурбак, всі вони винні». А тепер що сталося? Вони з Проданом голосують в унісон – “Єдина альтернатива” і “Рідне місто”. І роблять вигляд, ніби нічого не сталося.

Але ж люди все бачать і мають дуже гарну пам’ять. І коли після перемоги будуть перевибори і парламентські, і місцеві, тоді й настане час згадати усі ці позиції. Оцих «хитрих лисів», які в часи, коли Україна робить все, аби зараз перемогти у цій героїчній війні, у Чернівцях живуть собі в іншій альтернативній реальності.

фото: Микола Кобилюк, МБ

Реклама

Залишити коментар