Суд дозволив затримати міністра оборони часів Януковича

Київський апеляційний суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому міністру оборони Михайлу Єжелю, оскільки він погодив Харківські угоди, які згодом сприяли російській окупації Криму.

Про це 28 грудня повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, у квітні 2010 року Єжель за попередньою змовою з тодішнім президентом Віктором Януковичем та іншими високопосадовцями вирішив погодити угоду, фактично навіть не розглянувши її проєкт. Цим вчинком міністр порушив Конституцію та закон «Про міжнародні договори України».

У Державному бюро розслідувань раніше пояснювали, що Єжель погодив проєкти документів без відвідування засідання Кабміну 21 квітня 2010 року, на якому їх обговорювали. Також він не провів обов’язкову правову експертизу щодо відповідності проєкту угоди Конституції та законам України.

Єжелю оголосили підозру у держзраді за попередньою змовою групи осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 ККУ). За даними слідства, Єжель переховується у Білорусі, тож наразі неможлива його екстрадиція. Експосадовцю загрожує від 12 до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Реклама

Залишити коментар