Резніков припустив, що росія готує новий масштабний наступ у лютому

Міністр оборони Олексій Резніков припустив, що росія готується до нового масштабного наступу у лютому, про це може свідчити підготовка мобілізованих та призовників.

Про це він сказав в інтерв’ю The Guardian.

«:На підготовку призовників витрачають мінімум три місяці. Тобто вони намагаються розпочати наступну хвилю наступу, ймовірно, у лютому, як і торік,”, — вважає глава Міноборони.

Резніков очікує, що росія продовжуватиме мобілізовувати своїх громадян. Він описав основну тактику російських командирів як «м’ясорубку», за допомогою якої вони кидають у бій якомога більше тіл у надії, що переможуть кількістю українські сили.

Міністр припустив, що частина мобілізованих росіян, часто після мінімальної підготовки, використовувалася для посилення сил після серії невдач на полі битви. А решта готується більш ретельно для майбутніх наступів.

Коментарі Резнікова повторили подібні зауваження, зроблені для The Economist від президента України Володимира Зеленського, головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та командувача Сухопутних військ Олександра Сирського.

Здається, що коментарі були частиною широких скоординованих зусиль, спрямованих на те, щоб застерегти від самовдоволення західних союзників і висвітлити постійну загрозу, яку росія становить для України“, — пише The Guardian.

Реклама

Залишити коментар