Розправа з малим бізнесом: у Чернівцях зносять сімейний магазинчик

У Чернівцях позбавляють пенсіонера єдиної можливості заробляти на життя – зносять сімейний магазинчик, яким підприємець разом із дружиною опікувалися більше 20 років.

Йдеться про магазинчик на вулиці Небесної Сотні поблизу гуртожитків. На початку 2021 року договір про оренду землі за невідомих для чоловіка причин у міській раді не продовжили, що означає заборону на діяльність в подальшому. 27 жовтня на сесії депутати Чернівецької міської ради відмовили підприємцю у поновленні договору оренди. Таким чином позбавили літніх людей єдиного заробітку у час війни.

Що цікаво, 25 жовтня на виконкомі в екстреному порядку внесли питання про демонтаж крамнички до 26 жовтня, без попереднього рішення сесії, що й обурило депутатів. Своєю чергою, за словами міського голови, договір оренди не продовжили нібито через невелику орендну плату. Підприємці ж сплачували ту суму, яку встановив профільний Департамент. Отож, вислухавши чернівчанина більшість депутатів вирішили піти на зустріч та продовжити договір оренди. Утім, поновлення договору оренди так і не погодили. Тож, сьогодні, 15 грудня взялися за справу – магазин зносять. 

Реклама

Залишити коментар