Підозрювані у спробі державного перевороту у Німеччині планували створити 280 збройних підрозділів

Німецький Бундестаг провів засідання для обговорення розслідування державного перевороту, спланованого ультраправим рухом “рейхсбюргерів”. Про це пише DW. 

За даними прокурорів підозрювані планували створити 280 озброєних підрозділів по всій Німеччині, які мали  “арештовувати та страчувати” людей після перевороту. 

Конкретні приготування провели у  землях Саксонія, Тюрінгія та Баден-Вюртемберг. 

“Очевидно були плани, які, виходячи з масштабу їхніх намірів проти нашої ліберальної демократії, шокують”, — сказав Константін фон Нотц, депутат від партії “Зелених”.

Окрім того, прокурори повідомили про вилучення великої кількості “підписок про нерозголошення” у людей, яких змовники намагались завербувати.

Минулої середи німецька влада почала проводити загальнонаціональні рейди проти правої терористичної групи, пов’язаної з рухом”Рейхсбюргери” (“Громадяни Рейху”). Члени руху вірять у теорії змови, які заперечують існування Федеративної Республіки Німеччини після Другої світової війни і заперечують владу німецького уряду. На їх думку, все ще існують кордони Німецької імперії 1937 року. Всього затримали 25 підозрюваних, у яких були плани збройного нападу на німецький уряд з метою деражвного перевороту. 

Реклама

Залишити коментар