Нова Зеландія ввела санкції проти дочок путіна та ще 20 росіян і білорусів

Нова Зеландія запровадила нові санкції щодо 22 російських та білоруських громадян і низки російських підприємств нафтогазового та сталеливарного сектору

Про це йдеться на сайті уряду Нової Зеландії.

“Нова Зеландія вперше виступила проти можновладців та багатіїв Росії, запровадивши санкції проти політичної та економічної еліти у березні цього року, після чого у травні та вересні були введені подальші санкції”, – пояснила Нанаї Махута, голова МЗС.

Санкції зараз спрямовані проти 22 членів еліти, які надають підтримку незаконному вторгненню в Україну і які були винагороджені за свою лояльність багатством і впливом.

“Росія покладається на постійну підтримку тих, хто має владу та вплив, оскільки вона продовжує своє незаконне та невиправдане вторгнення в Україну”, – підкреслила Махута.

Під санкції потрапили доньки путіна — Марія Воронцова та Єкатєріна Тихонова, дружина та діти прессекретаря путіна дмітрія пєскова (вже під санкціями), голова Центробанку рф ельвіра набіулліна, а також дружина та син самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка (вже під санкціями).

“Також під санкції потрапили чотири юридичні особи, які мають економічне або стратегічне значення для Росії в нафтогазовій, сталеливарній та транспортній галузях, а також у системах радіолокаційного та електронного обладнання”, – додали в уряді.

Реклама

Залишити коментар