Рятувальні та медичні авто: уряд Франції передає Україні понад 1000 тонн гуманітарної допомоги

У румунському місті Сучава триває передача великої партії гуманітарної допомоги від Уряду Франції. Про це повідомив голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Вантаж масою понад тисячу тонн складається з пожежно-рятувальних та медичних авто, захисного спорядження, медикаментів, продуктових наборів та аварійно-ремонтного обладнання. Та понтонні мости довжиною понад 200 метрів.

На зустрічі з приводу передачі допомоги присутні посол Франції в Румунії Лоранс Ауер та державний секретар МВС Румунії, керівник департаменту служби надзвичайних ситуацій Румунії Раед Арафат.

“Ми намагаємося якомога більше допомагати України. Цей вантаж — найбільший. Його доставлятимуть партіями”, — сказала посол Франції в Румунії Лоранс Ауер. 

Вантаж у Румунії зустріли начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, посол України в Румунії Ігор Прокопчук та радник-посланник посольства України в Румунії Павло Роговей.

“Дякуємо Уряду Франції та всьому вашому народу за допомогу. Також безмежно вдячні за те, що  надаєте прихисток українським біженцям”, — зазначив Руслан Запаранюк.

Реклама

Залишити коментар